Waarom een reis naar Afrika je leven zal veranderen

Afrika is het land van brullende leeuwen, eeuwenoude baobabs, indrukwekkende kleuren en eindeloze savannen. Vaak zegt men dat Afrika je ziel raakt en dat je nooit meer hetzelfde zal zijn eenmaal je er bent geweest. In deze tijden waar toerisme booming is, zit Afrika dan ook in de lift!  Dat merkt ook Ethiopian Airlines. Om aan de grote vraag te voldoen wordt vanaf eind mei het aanbod verhoogd met vijf rechtstreekse vluchten van Brussel naar Addis Abeba*. Vanuit de hoofdstad van Ethiopië heb je toegang tot 62 Afrikaanse bestemmingen. We geven je 11 redenen waarom Afrika jou zal raken.

1. De onvergelijkbare zonsondergangen
Het licht in Afrika heeft iets magisch. Wanneer het zonlicht aan het einde van de hete dag begint te vervagen, lijkt alles – de rivieren, de dieren, de bomen, de mensen, zelfs de lucht – te vertragen. Documentaires geven je misschien een hint van hoe deze zonsondergangen eruit kunnen zien, maar totdat je onder de schaduw van een torenhoge albida boom zit, naast een stromende rivier wanneer de dag stilvalt, zal je pas zelf voelen hoe het is om een van Afrika’s grootste charmes te ervaren.

2. De geluiden van Afrika
Niet enkel het licht is anders in Afrika, de geluiden ook! Het gebrul van een leeuw, het getrompetter van een olifant, de roep van een visarend, het geblaf van een baviaan – dat zijn de meeslepende en betoverende geluiden van wild Afrika. En dan is er ook nog de stilte. Of, de bijna stilte. Vlak voor je wil gaan slapen, hoor je de roep van een verre vogel, knorrend nijlpaard of een brullende leeuw.

3. Je voelt je er nederig
Afrika is kolossaal. Het is groter dan België, Nederland, de Verenigde Staten, China, India, Japan, Oost-Europa, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland en Italië samen. Binnen dit grote continent ligt ook ‘s werelds grootste woestijn (Sahara), ‘s werelds langste rivier (Nijl), ‘s werelds grootste waterval (Victoria Falls), de hoogste vrijstaande berg ter wereld (Kilimanjaro) en het grootste tropische meer ter wereld (Lake Victoria). Om nog maar te zwijgen over de grootte van de dieren.

4. De wilde dieren
Uiteraard zijn er de kruipende, sluipende, jagende, rennende, vluchtende, spectaculaire dieren. In Afrika kun je oog in oog komen te staan met de grootste dieren van de wereld zoals de olifant, het nijlpaard, de neushoorn en de giraf. Je bevindt je zowaar te midden van een scene van Disney’s Leeuwenkoning.

5. De Grote Migratie
Er is een reden dat ze de Grote Migratie de ‘Greatest Show on Earth’ noemen. De beweging van de dieren in Tanzania’s Serengeti National Park en Kenia’s Masai Mara National Reserve is één van de meest spectaculaire wildlife evenementen op de planeet. Het is de grootste migratie van wilde dieren ter wereld met bijna twee miljoen dieren – gnoes, zebra’s en gazellen – die het verbazingwekkende landschap doorkruisen.

6. Het begin van de mensheid
In 1974 werden in het Ethiopische Hadar de fossielen ontdekt van ‘Lucy’, onze oudste menselijke voorouder. Ze dateert van 3,2 miljoen jaar geleden. In het Nationale Museum van Ethiopië kom je meer te weten van deze voorouder. Vanuit Afrika verspreidden deze mensachtigen zich doorheen de eeuwen over alle continenten van de wereld. Dus we stemmen allemaal ergens af van ‘Lucy’ en misschien daarom ook dat we een speciale band voelen met deze geboorteplek van de mensheid.

7. Het geeft je het gevoel dat je leeft
Of je nu gaat bungeejumpen boven water vol krokodillen, gaat kanoën te midden van nijlpaarden en olifanten, de zonsopgang boven de Serengeti ziet vanuit een heteluchtballon, wandelt tussen de “Big 5″ of in het surrealistische landschap van de Danakildepressie, Afrika zal je doen voelen dat je leeft. Afrika dwingt je om in het moment te leven omdat je niet weet wat het volgende moment zal brengen. Je hebt er een constant gevoel van ontzag en verrassing.

8. De stammen
Er zijn meer dan 3.000 stammen en 2.000 talen in Afrika. Enkele van de bekendere stammen zijn de met oker bedekte Himba-stam van de Namib-woestijn, de Maasai krijgers van Kenia, de Mursi in Ethiopie die je herkent aan hun vrouwen met schotels van klei in de oorlellen en onderlippen, de grote Zoeloe-stam van Zuid-Afrika en de in de woestijn levende San Bosjesmannen van Botswana. Dompel je onder in de lokale cultuur door hen een bezoek te brengen.

9. Victoria Watervallen
De Victoriawatervallen zijn de grootste watervallen ter wereld en staan op de lijst van de zeven wereldwonderen. Het is de enige waterval ter wereld met een breedte van meer dan één kilometer en een hoogte van meer dan honderd meter. Op zijn hoogtepunt bereikt het waterdebiet een half miljoen liter water per minuut. Het geluid is tot op een afstand van 40 kilometer te horen, terwijl de nevel en mist van het vallende water tot een hoogte van meer dan 400 meter stijgen en op een afstand van 50 kilometer te zien zijn.

10. Gorillatrekking
Congo, Rwanda en Oeganda zijn de thuis van ‘s werelds grootste primaat – de prachtige berggorilla. Gorilla’s zijn opvallende dieren, door hun omvang en kracht, maar ook door hun zachtaardige, mensachtige gedrag. Met maar zo’n 1.000 berggorilla’s die nog in het wild leven, is een ontmoeting met deze ongelooflijke dieren vaak een item op de bucketlist.

11. De exotische slaapplaatsen
Ook als je op zoek bent naar een originele slaapplaats, heeft Afrika veel te bieden: een tent onder de sterren in de Kalahari-woestijn, een slaapdek naast de ruisende Zambezi-rivier, een boomhut boven nachtelijke leeuwen, een luxe lodge in de Serengeti of een tropisch resort in Zanzibar. Je vindt het er allemaal!

Over Ethiopian airlines*
Vanaf 23 mei biedt Ethiopian Airlines vijf rechtstreekse vluchten aan van Brussels Airport naar Addis Abeba en aansluitend naar meer dan 62 bestemmingen in Afrika. Op dinsdag en donderdag is er een tussenstop in Wenen. Ethiopian Airlines vliegt vanaf Brussels Airport met A350 en B787 dreamliner. Ethiopian Airlines is de grootste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij en daarmee  een van de grootste werkgevers van  Afrika. Daarenboven vertrekken de vluchten in 97,99% van de gevallen op tijd, een fantastische score en een van de beste van Brussels Airport!
Meer info: www.ethiopianairlines.com
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met PR & Marketing adviesbureau Glenaki,:
Birgit Defoort – birgit@glenaki.com of Beatrice Mondelaers –  beatrice@glenaki.com of via 050 61 42 00

Klik hier voor de foto’s.
%d bloggers like this: