Hijs de zeilen voor deze dubbele droomreis: het Panamakanaal en de Caraïben

Het Panamakanaal. Elke dag transiteren tientallen vrachtschepen tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Dit honderdjarig wereldwonder wordt wel eens het kruispunt van de wereld genoemd en staat bij menig reiziger op de bucketlist.

Het Panamakanaal ontdekken? Dat doe je natuurlijk met een schip. Maar welk schip kiezen?  
Wie op zoek is naar een onvergetelijke ervaring met een extra dimensie kiest voor de Panamacruises van Star Clippers. Waarom?


1.    Star Clippers is een cruiserederij met wondermooie clipper ships. Royal Clipper is een vijfmaster voor 227 passagiers, Star Clipper een viermaster voor slechts 166 passagiers. Onder volle zeil varen heeft naast het ecologische aspect ook een romantische dimensie. Het maakt van een vakantie een ontdekkingsreis.

2.    Tijdens de transit door het Panamakanaal zie je vanop de teakhouten dekken van een clipper ship ontzettend veel meer dan met grote cruiseschepen. Zeker in de sluizen beleef je alles van heel dichtbij. De 81-kilometer-lange passage beleven tussen masten, touwen en lieren is een lust voor het oog.

3.    Star Clippers heeft op een creatieve manier de Panamapassage geïntegreerd in een 14 nachten cruise langs de kusten en eilanden van Panama en Colombia, en naar Caribische Eilanden. Ook hier speelt opnieuw het aspect van de kleinschaligheid een grote rol. Beide schepen gaan zoveel mogelijk op zoek naar exclusieve plaatsen waar de mastodonten niet komen, zoals Tobago Cays (Grenadines), Saint George’s (Grenada) of Soufrière Bay (Saint Lucia).

In tegenstelling tot de ‘gewone’ Caribische cruises staan hier ook de ABC-eilanden geprogrammeerd. Aruba, Bonaire en Curaçao zijn die tropische paradijzen waar Nederlands wordt gesproken. Shoppen in Oranjestad of in Willemstad genieten van een kleurrijke, tropische miniversie van Amsterdam. Bon bini! Wees welkom! 

4.    Aan boord kunnen de gasten genieten van alle comfort dat hoort bij een traditionele cruise, van comfortabele kajuiten en heerlijk eten tot en met topservice. Mastklimmen, snorkelen, een strandbarbecue, of languit liggen in het net van de boegspriet, terwijl het clipper ship door de oceaan klieft, er valt altijd iets te beleven. Met elke dag een nieuwe zonsondergang onder volle zeil.

5.    Star Clippers heeft een uitgebreid aanbod van excursies, voor elk wat wils: historische bezoeken naar de UNESCO-sites van Cartagena en Willemstad. Leren hoe chocolade wordt gemaakt in de lokale cacaoplantages. Rum- en koffieproeverijen. Trektochten in de tropische natuur van Aruba. Een jeepsafari. Kajakken tussen de mangroves van Bonaire. Catamaranzeilen en snorkelen. Een immersie in het Jacques Cousteau marien natuurreservaat in Guadeloupe. 

Star Clippers biedt volgende winter deze reis vier keer aan (telkens 14 nachten aan boord):
Met Royal Clipper: vertrek 04/11/23 Barbados/Panama 
Met Royal Clipper: vertrek 18/11/23 Panama/Antigua 
Met Star Clipper: vertrek 18/11/23 Barbados/Panama
Met Star Clipper: vertrek 23/03/24 Panama/Antigua 

Meer info: www.starclippers.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: